Oldalak

55VI - avagy a Valóvilág reciproka

Elindult az RTLklub remekbeszabott valóságshowja, a ValóVilág hatodik szériája. Remekbeszabott?!? Tényleg ezt írtam volna? Tényleg! Akármerre nézek, csak ezt látom, mindenki beszél róla, szidja, kritizálja, mert hiszen más is azt teszi, aztán bekapcsolja a tévét, vagy felmegy a netre, és megnézi, hogy kiket is kell éppen utálni. Mindenki erről beszél, kell ennél nagyobb siker?

Nem szeretem azokat akik anélkül ítélkeznek, hogy látták volna, ezért meg megnéztem a kisvideókat a műsor oldalán, illetve olvasgattam kicsit az egészről.

Már az előzőnél sem nézte senki. Legalábbis akkor is mindenki ezt mondta, és valószínűleg annyira megéri a csatornának egy bukott műsort futtatni. Nem hiszem. Jut eszembe tévé csatorna, milyen találó ez a csatorna elnevezés.  A magyar nyelv szépségei. Egyszerre jelenti az emberek közti kapcsolat lehetőségét, és a szenny elvezetésére szolgáló rendszert.

Mindenki szidja a felhozatalt. Mindenki vetkőzik, mindenki macsó vagy bolond. Van akinek pornós múltja van, van akinek gengszter és a bulvár folyamatosan közli az újabbnál újabb felfedetlen dolgokat. A múlt már megtörtént, a kérdés az, hogy a jövőjükkel mi lesz. Hat széria alatt már sokan feltűntek a képernyőkön, majd pár hétig fennmaradtak utána is, kaptak egy műsorvezetői szerepet, hakniztak, vagy éppen dj lett belőlük hirtelen. Egyszóval nem csináltak semmit. Hívhatjuk celebeknek őket, vagy életművésznek, de talán a naplopó a legjobb monitor pixelt tűrő szó. Lehet szeretni vagy nem, Majka az egyetlen olyan ember, aki felépített egy márkát maga köré, ebből a műsorból kilépve.

A csatorna védelme nélkül írom a következőket, mindenki felháborodott, hogy miért ilyen embereket választanak. A válasz egyszerű, ilyen emberek mennek oda. Egy olyan család gyermeke, ahol a két szülő kétkezi munkából keresi a kenyerét, tanul, az nem fog jelentkezni. A stúdió előtt sorban állók tehát elkényeztetett luxuscsemeték, vagy hánytatott sorsú pornózásra vagy bűncselekményre fanyalodott (vagy dalolva belevágó) ember. Abból válogattak ami van. Ha jókból lehet válogatni akkor a legjobb kell, ha a szemétből...

Tényleg az RTL a hibás? Szerintem nem! Ilyen világot élünk. A munkahelyen mindenki egyre többet dolgozik, egyre stresszesebben, egyre kevesebb pénzért. Hazaér fáradtan a munkából, a megkeresett és kultúrára fordítható pénz hiányában szórakozásnak marad a televízió. Másnap a munkában különben is ki lehet beszélni, hogy mennyire nem jó és nem szeretjük ezt az egészet, és kezdődik minden előröl. Az elbutulás megállíthatatlanul zajlik. Ez a való világ!

Az egész egy normális bolygón valami hasonló lenne: Felkel CNC Robi (így megszabadultunk a VV-től) aki letusol, ezt egy snittel megoldjuk, becsukja maga mögött az ajtót, ezzel a kamerát kizárva. Reggelizik, elmegy a munkába és egy CNC marógépen dolgozna 8 órát. Tizenkettes karika a helyenként előforduló szitkozódások miatt lenne szükséges, hiszen emberek vagyunk. Robi hazamegy, játszik gyermekeivel, míg a felesége főz. Közösen vacsoráznak, olvasnak a gyermekeknek, majd ők is nyugovóra térnek, az ajtót szintén becsukva maguk mögött. Másnap megnézzük IA Esztert, aki irodai alkalmazott...