Oldalak

Diktatúra

Egy ország akkor működőképes, ha a politikusok és a nép együttműködik. A nép azért van, hogy olyan politikusokat válasszon, akik tudják az érdekeiket képviselni, a politikusok pedig azért, hogy a nép akaratát szem előtt tartsák. Ha szem előtt tartják az ország érdekeit, akkor olyan dolgokhoz jutnak, amikhez átlagemberként nem. Egy jól működő országban is lehetnek a politikusok szentek, maguk felé hajló kézzel, és az emberek is megcsinálják a saját turpisságaikat, de attól még működhet jól az ország, ha együttműködnek.

Mi van akkor, ha a politikusok, csak a saját érdekeiket és igazukat hajtogatják? Mi van akkor, ha képtelenek szembenézni a hibájukkal, és kimondani, igen, hibáztunk? Minél jobban, és minél több dologhoz ragaszkodnak, a nép annál több dologban fogja őket hibáztatni. Sokszor már olyanért is, ami csak egy cseppnyi víz az óceánban. Remélve azt, hogy legalább ezeket az apró dolgokat beismeri a vezetőség. De azok nem fogják, és a folyamat csak generálja magát.

Mit lehet tenni egy országban, ahol a népszavazás, ami párbeszéd a politikusok és a nép között, csupán egy látszat, egy formalitás? Mit lehet tenni, ha minden megnyugtatás, csupán egy propaganda, hogy lesz ez jobb is, holott tudják, hogy nem lehet jobb, hiszen csak a néptől várják a megoldást, miközben ők semmit sem tesznek? Mi van egy olyan országban, ahol csak a vezetőségnek lehet igaza, elvárják a néptől, hogy bólogassanak, és szolgálják őket, úgy, hogy az emberek véleménye nem is érdekli őket? Ezt úgy hívják, hogy diktatúra.

Három dolgot tehetsz ellene. Beállsz a sorba, feladod a saját véleményed, agymosott leszel. A második az, hogy elhagyod a szülőfölded. (Akinek olyat ad a szülőföldje, ami érték a számára, az képtelen megtenni.) A harmadik pedig, hogy lázadsz, és küzdesz az elnyomás ellen.
Lehetsz a diktatúra pártján is. Akkor a Te oldaladra kerülnek azok is, akik csak fejet hajtottak a hatalom előtt. Egy ilyen vezetőségnek folyamatos megerősítés kell. Ebből a csoportból kérdeznek meg embereket, mert ebben a csoportban meg fogják kapni. Aki csak bólogat, az gyenge egy hatalom fenntartásához. Aki pedig erős, és hisz a rendszerben, előbb vagy utóbb lesznek neki is eltérő gondolatai. A történelem biztosan igazolja, hogy egy diktatúra károkat okoz az országnak, illetve azt, hogy előbb vagy utóbb a saját vezérkar fejei is hullnak, mert nem tud bízni a vezető bennük.

Vezetőként, ha bizalmat szavaz Neked a nép, és megbízok benned, akkor Neked is meg kell bíznod a népben. Ha nem fordítasz figyelmet arra a népre, aki Téged felemelt, akkor le fognak taszítani onnét ahol vagy. Az emberek, ha nincs hatalmuk küzdeni fognak, és forradalom lesz, ahol jó emberek nemes célokért, akár rossz dolgokat is tesznek.

A cél egy olyan ország, ahol a népnek van hatalma, és a politikusnak is van tekintélye, ezzel segítve az előre haladást, és így mindenki boldog. Aki csak a saját igazát hajtogatja, és azt akarja, hogy minden vágya teljesüljön, az sosem lesz elégedett és boldog. Mindig lesz egy újabb nap, egy újabb vágy, és minden nem teljesülhet. Ha képes a politikus nyitni az emberek felé széles körben, azzal nem csak a népen segít, hanem magán is. Mert a nép tisztelni fogja, és magasztalni, ezáltal nagyon sok álma teljesülhet, bizonyos keretek között. A többit az a boldogság fogja feltölteni, azzal az energiával, amit a néptől kap. Mert akkor törődnek Veled az emberek, ha Te is törődsz velük. Amit adsz nekik, azt fogod Te is visszakapni. A boldogság nem az, hogy mindened megvan, hanem az is, hogy amid nincs azt képes vagy elengedni. Azt is jelenti, hogy tudsz elnézést kérni a hibáidért, és amit ezért kapsz a néptől, az boldoggá tesz. Ilyen egy jól működő ország. Egy ilyen világban könnyebb a kisebb hibák felett szemet hunyni mindenki részéről.


Bocsánat kedves Olvasó, hogy az idődet rabolom, de kérlek, olvasd el még egyszer amit írtam. Most már abban a tudatban, hogy semmilyen politikáról nincs benne szó. Ez egy szerelmi történet. Az én szerelmi történetem...