Lépten nyomon belebotolhatunk a blogok közti böngészés közben különböző
ételekkel tarkított színes habcsók oldalakba. A fő látványosság a muffin. Ezt
az egyszerű süteményt olyannyi variációban láttuk már, hogy azt hisszük ennyi.
Mégis újabb és újabb csodákba botlunk. Az alap ugyan az, a körítés a lényeg, a
blog olvasónak úgyis csak kép marad.
A gasztrobloggerek számával az elhasznált porcukor mennyisége egyenes
arányban növekedett, a több sorban leírható tárkonnyal és
nemtudommifélefűszerreldenagyonjólhangzikkel fűszerezett marhagyomor helyett én
maradok a pacalnál.
Lássuk hát a nutellás pacal receptjét:
(Hozzávalók hétfő részére)
- 2kg marhapacal (ha nincs, jó a gyomor is)
- 0,1KG sertészsír (disznózsír)
- 12dkg füstölt szalonna
- 30dkg vöröshagyma (vagy szőke, ízlés szerint)
- 10g foghagyma (vámpírfok ellen)
- 5g őrült köménymag
- 30dkg zöldpaprika (nem TV paprika, de rádió lehet!)
- 15dkg PARAdicsom
- …és persze nutella, ízlés szerint
Először alapozunk. A szalon átvágjuk csíkokra, majd nutellás zsíron
mogyorókrém barnára pirítsuk meg. A szalonnát szűrjük ki a zsírból, majd tegyük
bele a finomra vágott vöröshagymát, és melírozzuk aranysárgára. Adjunk hozzá
fűszerpaprikát, majd öntsük fel vizel. A zöldpaprikát kockáztassuk, adjuk a
pörkölt alaphoz, majd a fölkockázott paradicsomot is. Lassú víz mossa a partot,
a lassú tűzön pedig pároljuk. Az előfőzött pacalt kiáztatjuk, csikókra vágjuk.
Adjuk hozzá az alaphoz, fűszerezzük, adjunk hozzá hagymát, köményt, sót, majd
lepjük meg vízzel. Fedő alatt pároljuk készre. Nutellás kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat!