Oldalak

GASZTROBLOGGER LETTEM

Lépten nyomon belebotolhatunk a blogok közti böngészés közben különböző ételekkel tarkított színes habcsók oldalakba. A fő látványosság a muffin. Ezt az egyszerű süteményt olyannyi variációban láttuk már, hogy azt hisszük ennyi. Mégis újabb és újabb csodákba botlunk. Az alap ugyan az, a körítés a lényeg, a blog olvasónak úgyis csak kép marad.

A gasztrobloggerek számával az elhasznált porcukor mennyisége egyenes arányban növekedett, a több sorban leírható tárkonnyal és nemtudommifélefűszerreldenagyonjólhangzikkel fűszerezett marhagyomor helyett én maradok a pacalnál.

Lássuk hát a nutellás pacal receptjét:
(Hozzávalók hétfő részére)
  • 2kg marhapacal (ha nincs, jó a gyomor is)
  • 0,1KG sertészsír (disznózsír)
  • 12dkg füstölt szalonna
  • 30dkg vöröshagyma (vagy szőke, ízlés szerint)
  • 10g  foghagyma (vámpírfok ellen)
  • 5g őrült köménymag
  • 30dkg zöldpaprika (nem TV paprika, de rádió lehet!)
  • 15dkg PARAdicsom
  •  …és persze nutella, ízlés szerint

Először alapozunk. A szalon átvágjuk csíkokra, majd nutellás zsíron mogyorókrém barnára pirítsuk meg. A szalonnát szűrjük ki a zsírból, majd tegyük bele a finomra vágott vöröshagymát, és melírozzuk aranysárgára. Adjunk hozzá fűszerpaprikát, majd öntsük fel vizel. A zöldpaprikát kockáztassuk, adjuk a pörkölt alaphoz, majd a fölkockázott paradicsomot is. Lassú víz mossa a partot, a lassú tűzön pedig pároljuk. Az előfőzött pacalt kiáztatjuk, csikókra vágjuk. Adjuk hozzá az alaphoz, fűszerezzük, adjunk hozzá hagymát, köményt, sót, majd lepjük meg vízzel. Fedő alatt pároljuk készre. Nutellás kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!